GÜNLÜK BÜLTEN - 18.10.2022

Resim

Güne Bakış

Güne yükselişle başlayan endeks kontratı günü %8,13 yükselişle 4.306,50’den (uzlaşma) tamamladı. Endeks kontratı akşam seansını 4.327,75’den kapattı. Yurtdışı borsalarda ABD TÜFE verisi sonrası başlayan tepki yükselişi devam ederken, majör borsalar günü %2-3 arasında değişen güçlü yükselişlerle tamamladı. Fed’in son kez 75 baz puanlık faiz artışı yaparak faiz artırım hızını yavaşlatacağı beklentisiyle başta ABD olmak üzere yurtdışı borsalarda Fed faiz kararı öncesi tepki yükselişlerinin devam etmesini bekliyoruz. Ancak orta vadede risk alma iştahındaki zayıf seyrin devam edeceğini ve resesyon endişeleriyle borsalar ile riskli varlıklardaki yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılarak orta vadeli düşüş trendinin devam edeceğini düşünüyoruz. Endeks güçlü bilanço beklentilerinin desteğiyle yükselişini güçlendirerek yeni tarihi zirve seviye test ederken, ara düzeltmelerle bilanço dönemi sonuna kadar yükseliş trendinin devam etmesini bekliyoruz. Kısa vadede geri çekilmeler yaşansa da alım fırsatı olarak kullanılması ve güçlü karlılık beklentileriyle yükseliş trendinin devam etmesi beklenmektedir.

BIST kapanışına göre ;

ABD vadelileri %2 ve Almanya vadeli endeksleri % 1,0 civarı yükselişle seyrediyor. Asya borsalarında alıcılı bir seyir var. Endeks kontratının güne normal seans kapanışına güne yükselişle başlaması beklenirken, gün içinde geri çekilmeler yaşansa da alım fırsatı olarak değerlendirilerek yükseliş trendinin devam etmesi beklenmektedir. BIST 30 Yakın Vade Kontratı Endeks kontratının güne normal seans kapanışına göre yükselişle başlamasını bekliyoruz. Endeks kısa vadede 4.145 üzerinde tutundukça geri çekilmeler yaşansa da alım fırsatı olarak kullanılması ve 4.500 seviyelerine doğru yükselişin devam etmesi beklenmektedir. Kontrat gün içinde 4.282 altına gelerek bu seviye altında kapanış yapması durumunda ise 4.184-4.145 aralığına doğru kar satışlarının devam beklenir. Gün içinde 4.283 ve altına gerileme alım fırsatı, 4.440 ve üzerine yükseliş ise trade amaçlı satış fırsatı olarak takip edilebilir. Teknik göstergelerdeki genel güçlü görünüm geri çekilmeler yaşansa da alım fırsatı olacağına ve yükseliş trendinin devam edeceğine işaret ediyor. İşlem miktarındaki artış yükselişi destekliyor. Gün içi Uzun (Long) pozisyonlar için 4.280, Kısa (Short) pozisyonlar için ise 4.353 zarar- kes (stop-loss) seviyesi olarak takip edilebilir.

Ekim Vade Dolar/TL Kontratı

Güne yatay eğilimle başlangıç yapan Ekim vade Dolar/TL kontratı günü %0,30 düşüşle 18,685’den kapattı. Kontrat kısa vadede 18,97 altında kaldıkça tepki yükselişleri oluşsa da 18,50 seviyeleri ilk hedef olmak üzere taşıma maliyetinin de etkisiyle düşüşün devam etmesi beklenmektedir. Kontratın 18,78 üzerinde ise yükselişini 18,97 ilk hedef olmak üzere bu seviye 19,20’lere kadar devam ettirmesi beklenir. Kısa vadede 18,63 ve altına gerileme trade amaçlı alım fırsatı, 18,97 ve üzerine yükseliş ise trade amaçlı satış fırsatı olarak takip edilebilir. Teknik göstergelerdeki negatif görünüm kontratta sınırlı negatif eğilimin devam edeceğine devam edeceğine işaret ediyor. Ancak göstergelerin aşırı satımda olması tepki yükselişi gerçekleşme olasılığının güçlendiğine işaret ediyor. Kontratın güne yatay eğilimle başlaması bekleniyor.

  • svg
    +90 850 308 61 00
X